Anna-Kaisa Kukkonen-Madi is a Finnish glass artist and designer. She is inspired by nature and its atmosphere. She´s especially interested in memory traces which originate in people´s environment. Anna-Kaisa aims at reduced form with emotion, strength and sensitivity.

She got excited of glass the first time she worked with it. The transparency and three-dimensionality is captivating. Thinking process from first idea to ready art piece is the best part of working with glass. The enthusiastic feeling when you see molten glass forming to its shape. Yet glass always surprises us. It is like painting with watercolour - in the end you have to let it go.

Anna-Kaisa Kukkonen-Madi on suomalainen lasitaiteilija ja muotoilija. Hän inspiroituu luonnosta ja sen tunnelmasta. Hän on erityisen kiinnostunut muistijäljistä, jotka syntyvät ihmisen ympäristöstä. Töissään Anna-Kaisa tavoittelee pelkistettyä muotoa, jossa on tunnetta, voimaa ja herkkyyttä.

Hän innostui lasista työskennellessään sen kanssa ensimmäistä kertaa. Lasin läpinäkyvyys ja kolmiulotteisuus on vangitsevaa. Parasta lasin kanssa työskentelyssä on ajatteluprosessi ensimmäisestä ideasta valmiin esineen syntymiseen. Odottava, haltioitunut tunne, kun näet sulan lasin hakeutuvan muotoonsa. Silti lasi aina yllättää. Se on kuin akvarelli - lopulta se täytyy päästää menemään.

CV

2018 Habitare, Ahead

2017 Helsinki Design School, product designer, tuotemuotoilija

1990 University of Joensuu, Master of Education

         Joensuun yliopisto, kasvatustieteen maisteri